Tuntikuvaukset

Ikärajat ryhmiin ovat suosituksia, voit kysyä ohjaajilta lisätietoja ryhmävalinnasta.

Taaperotanssi (1-3 v.)

Pienten tyttöjen ja pienten poikien tunti on tanssiin ja musiikkiin tutustumista yhdessä vanhemman kanssa. Esitysteemat tukevat opetusta ja pienimmätkin oppilaat pääsevät halutessaan esiintymään.

Vanhempi ja lapsi (4-6 v.)

Tunti on sisällöltään samanlainen kuin naperotanssi (3-4 v. ja 4-5 v.), mutta vanhempi saa olla mukana tunnilla lapsen kanssa.

Naperotanssi (3-4 v. ja 4-5 v.) sekä Pikkuminit (5-6 v. ja 4-6 v.)

Naperotanssi ja Pikkuminien tunnit ovat täynnä tanssia, temppuilua ja iloista meininkiä. Tunneilla tutustutaan tanssin eri osa-alueisiin ja pyritään kehittämään lapsen motoriikkaa, rytmiikkaa ja tasapainoa sekä oman kehon hallintaa.

Minit (6-8 v. ja 7-10 v.)

Minien tunnilla musiikki soi taukoamatta ja meno on sen mukaista. Minit voivat valita lukkarista discoa, showta, streettiä tai vaikka kaikkia näitä. Minien tunneilla tutustutaan tanssin pyörteisiin.
Minien Dance tunti on vauhdikas sekoitus kaikkia tanssilajeja, pääpaino tunneilla kuitenkin showtanssissa.

Kids (9-10 v.)

Lapset joraavat yhden tai useamman kerran viikossa menevän musiikin tahtiin. Tanssin lomassa harjoitellaan temppuja, hyppyjä ja ennen kaikkea esiintymistä. Nyt Kidseillä myös jatkotason ryhmät!

Nuoret (11-17 v.)

Lukkarista löytyy junnuille streettiä, showta, commercial dancea, contemporarya  ja nykytanssia! Tunneilla tehdään tanssilajien tekniikkaa, koreografioita, harjoitellaan esiintymistä ja venytellään. Nuorten mukaansatempaavilla tanssitunneilla aika kuluu hujauksessa ja onneksi seuraavia treenejä ei kauaa tarvitse odottaa, sillä tunteja löytyy kaikkina arkipäivinä. Tasoina alkeet aloitteleville ja vähän tanssineille, jatkoryhmä jo pidempään tanssineille ja edistyneet niille jotka haluavat treenata tosissaan.

Showtanssi

Showtanssi on monien eri lajien yhdistelmä, siinä voi olla vaikutteita jazzista, nykytanssista, musikaalitanssista, discotanssista ja streetistä. Tunneilla tanssien teemat vaihtuvat musiikin mukana, ja tunnit koostuvat lämmittelystä, keskilattiaharjoituksista, salin poikki liikkuvista sarjoista sekä itse koreografiasta.

Street

Street tunneilla tanssitaan hip hop-, funk ja R’n’B-musiikkiin. Lämppäreiden jälkeen tehdään erilaisia harjoituksia joissa keskitytään vaihdellen eri kehonosien liikkeisiin, kuten jalkatyöskentelyyn (footwork), erilaisiin liikelaatuihin (isolationit) ja eri tasoihin (break). Kaikilla tunneilla tehdään myös koreografiaa.

Commercial dance

Commercial dance -tunneilla yhdistellään vauhdikkaasti eri tanssilajeja. Mausteena käytetään musiikkivideoista tuttuja teemoja. Tunneilla pääpaino on koreografioissa, tekniikan kehittyessä tanssimisen ohessa. Commercial dance sopii näinollen loistavasti myös aloittelijoille.

Nykytanssi

Nykytanssitunneilla tutustutaan liikkeeseen oman kehon kautta, tehdään lattiatekniikkaa ja lattianpoikki -harjoituksia hyödyntäen erilaisia tapoja liikkua. Tunneilla tutustutaan myös improvisaatioon ja läsnäoloon lavalla. Tunnilla tehdään myös koreografiaa. Nykytanssin alkeistunnille ovat tervetulleita kaikki, vaikkei aikaisempaa tanssikokemusta olisi. Jatkotason tunnilla toivotaan aikaisempaa tanssitaustaa. Tunneilla tehdään myös akrobatiaa.

Jazz/show aikuiset

Jazz- ja showtunneilla pohjataan jazz-tekniikkaan. Tunti koostuu lämmittelyistä, tekniikkaosiosta, salinpoikki-harjoituksista sekä koreografiasta. Jazz-tunneilla pyritään tekemään sekä vauhdikkaita tanssisarjoja että lyyrisempiä koreografioita ja kehittämään tanssitekniikkaa, hyppyjä, jalanheittoja ja ilmaisua.

Girls hip hop avoin

Vauhdikkaalla Girls hip hop -tunnilla tanssitaan katutanssia naisellisemmalla otteella ja pääosin naisartistien musiikkiin! Vaikutteita otetaan myös eri tanssilajeista ja pääpaino näillä tunneilla on koreografiassa. Tällö tunnilla on asennetta ja tukan heittoja, rentoa groovea unohtamatta!

House

House on katutanssi, joka on kehittynyt house-musiikin myötä New Yorkin ja Chicagon klubeilla. House on nopeatempoinen tanssi, jolle ominaista on jacking (yläkropan virtaava liike), footwork (nopeat askelsarjat) ja lofting (lattiatason liikkeet). House on saanut paljon vaikutteita eri tanssityyleistä, kuten lattareista, afrikkalaisista tansseista, jazzista ja stepistä. House-tunneilla käydään läpi lajin perusstepsejä ja tehdään erilaisia askelvariaatioita ja koreografioita. Luvassa on paljon groovailua, musikaalisuutta ja positiivista energiaa!

Vogue

Voguing on monipuolinen alakulttuuri – ei siis vain tanssilaji – joka on syntynyt New Yorkissa. Voguing on lähtöisin Harlemin mustien ja latinoiden lgbtq-yhteisöstä aikakaudelta, jolloin vähemmistöjen edustajiin suhtauduttiin yleisesti syrjivästi. Harlemin ballroom-skenestä Madonnan maailmanlaajuiseksi ilmiöksi nostama voguing on ottanut runsaasti vaikutteita muun muassa muotimaailmasta. Voguing-tyylejä on useita (esim. old way, new way, femme) ja kullakin tyylillä on omat tyypilliset tekniikkansa ja liikekielensä. Voguing-tunneilla keskitytään joko yhteen tyyliin tai tutustutaan eri tyyleihin. Kaikille voguing-tyyleille on tyypillistä runsas käsitekniikoiden käyttö tanssissa, erilaiset poseeraukset ja erittäin itsevarma asenne. Erityisen luonteensa vuoksi voguing-tuntien alaikäraja on 16-vuotta.

Baletti

Razzmatazzilla pääsee myös tanssimaan balettia! Baletissa käytetään perinteistä baletin tuntisuunnitelmaa, musiikki ei välttämättä ole aina sitä perinteisintä! Erittäin hyvä tanssitunti kaikille jotka haluavat kehittää tekniikkaansa ja huoltaa kehoansa.

Aikuisten tunnit

Razzmatazzin aikuisten tunneille voi osallistua kaikki yli 18-vuotiaat aikuiset ja yläikää ei ole! Näillä tunneilla hiki virtaa ja saa nauraa! Aikuisille löytyy sekä street-, nyky- että jazztanssitunteja alkeis- ja jatkotasoilla. Kaikki aikuisten tunnit koostuvat lämmittelyistä, liikkuvista harjoituksista, koreografiasta ja venyttelyistä. Tanssisarjat tunneilla vaihtuvat opettajasta riippuen n. 4-5 viikon välein, joten mukaan voi hypätä kesken kauden.

31plus

31plus-tunneilla on tunnelmaa, yhdessä tanssitaan ja hikoillaan, opetellaan upeita tanssijuttuja sopivaan tahtiin. Kaikki yli 31-vuotiaat ovat tervetulleita näille mahtaville tunneille. Aikaisempaa tanssitaustaa ei tarvita! Nyt plussille erikseen alkeis- ja jatkotunnit.

Twerk

Twerk on seksikäs ja varmasti hikinen tanssityyli, jonka liikkeet ovat voimakkaasti alavartalopainotteisia. Laji sisältää muun muassa lantiolla tehtäviä iskuja, pakaroita jännittämällä tehtäviä poppauksia sekä runsaasti lattiakontakteja. Twerk-tunnilla keskitytään oikeaoppisen tekniikan harjoitteluun, tehdään vauhdikkaita harjoituksia salin poikki sekä opetellaan koreografiaa. Tunnille tarvitset mukaasi polvisuojat tai esim. säärystimet polviesi suojaksi, juomapullon sekä mukavat housut tai shortsit, jotka eivät kiristä.

Burleski

Burleskitunneilla pidetään hauskaa! Tunnilla opetellaan liikkumaan naisellisen viettelevästi ja käydään läpi burleskiesiintymisen kannalta tärkeitä yksityiskohtia: kävelyä korkokengillä, improvisaatiota ja elekieltä sekä miten ottaa kontaktia yleisöön. Lisäksi tunneilla käydään läpi yleisiä burleskin liikkeitä ja teemme koreografioita. Tunneilla maustamme koreografioita myös asusteilla ja niiden sensuellilla riisumisella. Tunneilla ei kuitenkaan riisuta perus harjoitusvaatteita missään vaiheessa! Burleskitunnille ovat kaikki aikuiset tervetulleita tanssitaitoon, ikään tai kokoon katsomatta. Tunnille saapuvien ei siis odoteta siirtyvän lavoille esiintyjiksi, vaan tunnit ovat kaikille avoimia! Jätä siis ennakkoluulot narikkaan ja saavu pitämään hauskaa pilke silmäkulmassa!

Heels

Heels tunnilla tanssitaan nimensä mukaan korkokengissä. Tunnilla harjoitellaan erilaisia kävelyitä koroissa, sekä tehdään koreografiaa. Aluksi on hyvä olla esimerkiksi nilkoista tukevat kengät. Luvassa naisellista ja sensuellia menoa eri vaikutteilla!

Kehonhuolto

Tällä kehonhuoltotunnilla opit lisää itsestäsi. Tutustumme kauden aikana niveliin, joiden olemassaoloa et kenties aiemmin tiennyt ja opit uusia tapoja liikkeen tuottamiseen. Rauhallinen tunti sopii myös stressin poistoon, sillä käytämme paljon aikaa eri hengitystekniikoihin. Vaikeustaso kasvaa kauden edetessä.