Tuntikuvaukset

Ikärajat ryhmiin ovat suosituksia, voit kysyä ohjaajilta lisätietoja ryhmävalinnasta.

Taaperotanssi (1-3 v.)

Pienten tyttöjen ja pienten poikien tunti on tanssiin ja musiikkiin tutustumista yhdessä vanhemman kanssa. Esitysteemat tukevat opetusta ja pienimmätkin oppilaat pääsevät halutessaan esiintymään.

Vanhempi ja lapsi (4-6 v.)

Tunti on sisällöltään samanlainen kuin naperotanssi (3-4 v. ja 4-5 v.), mutta vanhempi saa olla mukana tunnilla lapsen kanssa.

Naperotanssi (3-4 v. ja 4-5 v.) sekä Pikkuminit (5-6 v.)

Naperotanssi ja Pikkuminien tunnit ovat täynnä tanssia, temppuilua ja iloista meininkiä. Tunneilla tutustutaan tanssin eri osa-alueisiin ja pyritään kehittämään lapsen motoriikkaa, rytmiikkaa ja tasapainoa sekä oman kehon hallintaa.

Minit (6-8 v.)

Minien tunnilla musiikki soi taukoamatta ja meno on sen mukaista. Minit voivat valita lukkarista discoa, showta, streettiä tai vaikka kaikkia näitä. Minien tunneilla tutustutaan tanssin pyörteisiin.

Kids (9-10 v.)

Lapset joraavat yhden tai useamman kerran viikossa menevän musiikin tahtiin. Tanssin lomassa harjoitellaan temppuja, hyppyjä ja ennen kaikkea esiintymistä. Nyt Kidseillä myös jatkotason ryhmät!

Junnut (11-14 v.)

Lukkarista löytyy junnuille streettiä, showta, mtv dancea ja discoa! Tunneilla tehdään tanssilajien tekniikkaa, koreografioita, harjoitellaan esiintymistä ja venytellään. Junnujen mukaansatempaavilla tanssitunneilla aika kuluu hujauksessa ja onneksi seuraavia treenejä ei kauaa tarvitse odottaa, sillä tunteja löytyy kaikkina arkipäivinä. Tasoina alkeet aloitteleville ja vähän tanssineille, jatkoryhmä jo pidempään tanssineille ja edistyneet niille jotka haluavat treenata tosissaan.

Showtanssi

Showtanssi on monien eri lajien yhdistelmä, siinä voi olla vaikutteita jazzista, nykytanssista, musikaalitanssista, discotanssista ja streetistä. Tunneilla tanssien teemat vaihtuvat musiikin mukana, ja tunnit koostuvat lämmittelystä, keskilattiaharjoituksista, salin poikki liikkuvista sarjoista sekä itse koreografiasta.

Street

Street tunneilla tanssitaan hip hop-, funk ja R’n’B-musiikkiin. Lämppäreiden jälkeen tehdään erilaisia harjoituksia joissa keskitytään vaihdellen eri kehonosien liikkeisiin, kuten jalkatyöskentelyyn (footwork), erilaisiin liikelaatuihin (isolationit) ja eri tasoihin (break). Kaikilla tunneilla tehdään myös koreografiaa.

Disco

Näillä tunneilla harjoitellaan discotanssin tekniikkaa, joka poikkeaa paljon showtanssista vauhtinsa puolesta. Hypyt ja piruetit ovat tärkeä osa discotanssia. Tunneilla tehdään myös muita meneviä tansseja, joissa ideana on harjoitella esiintymistä.

Commercial dance

Commercial dance -tunneilla yhdistellään vauhdikkaasti eri tanssilajeja. Mausteena käytetään musiikkivideoista tuttuja teemoja. Tunneilla pääpaino on koreografioissa, tekniikan kehittyessä tanssimisen ohessa. Commercial dance sopii näinollen loistavasti myös aloittelijoille.

Nykytanssi

Nykytanssitunneilla tutustutaan liikkeeseen oman kehon kautta, tehdään lattiatekniikkaa ja lattianpoikki -harjoituksia hyödyntäen erilaisia tapoja liikkua. Tunneilla tutustutaan myös improvisaatioon ja läsnäoloon lavalla. Tunnilla tehdään myös koreografiaa. Nykytanssin alkeistunnille ovat tervetulleita kaikki, vaikkei aikaisempaa tanssikokemusta olisi. Jatkotason tunnilla toivotaan aikaisempaa tanssitaustaa. Tunneilla tehdään myös akrobatiaa.

Jazz/show aikuiset

Jazz- ja showtunneilla pohjataan jazz-tekniikkaan. Tunti koostuu lämmittelyistä, tekniikkaosiosta, salinpoikki-harjoituksista sekä koreografiasta. Jazz-tunneilla pyritään tekemään sekä vauhdikkaita tanssisarjoja että lyyrisempiä koreografioita ja kehittämään tanssitekniikkaa, hyppyjä, jalanheittoja ja ilmaisua.

Lyrical hip hop avoin

Sunnuntain lyrical hip hop-tunneilla tanssitaan R’n’B -musiikkiin. Koreografiat kertovat usein kappaleen tarinaa ja liikekieli on pehmeää, tarkkaa ja soljuvaa. Erittäin hyvä tunti jos esim. tanssitaustalla on nykytanssia tai jazzia ja haluaa pehmeän siirtymän katutanssilajeihin.

Girls hip hop avoin

Tyttöjen hip hopissa tanssitaan vain naisartistien kappaleisiin ja koreografiat ovat täynnä naisenergiaa ja asennetta! Naisellinen tyyli on tunnin pohjana, ja vaikutteita on mm. jazzista ja voguesta. Tavoitteena on esiintyä korkokengissä!

House

House on katutanssi, joka on kehittynyt house-musiikin myötä New Yorkin ja Chicagon klubeilla. House on nopeatempoinen tanssi, jolle ominaista on jacking (yläkropan virtaava liike), footwork (nopeat askelsarjat) ja lofting (lattiatason liikkeet). House on saanut paljon vaikutteita eri tanssityyleistä, kuten lattareista, afrikkalaisista tansseista, jazzista ja stepistä. House-tunneilla käydään läpi lajin perusstepsejä ja tehdään erilaisia askelvariaatioita ja koreografioita. Luvassa on paljon groovailua, musikaalisuutta ja positiivista energiaa!

Vogue alkeet

Voguing on New Yorkissa 1970- ja 1980-lukujen taitteessa syntynyt tansslaji, joka on saanut inspiraationsa mallimaailmasta. Tunneilla tehdään runway-kävelyä, harjoitellaan poseerauksia, sekä tanssitaan vauhdikasta vogue femmeä. Tunnille voi tulla paljain jaloin, mutta saa ottaa myös korkokengät mukaan tunnille! Naisellisuus ja omien hyvien puolien korostaminen ovat voguen ihanuus.

Aikuisbaletti

Razzmatazzilla pääsee myös tanssimaan balettia! Aikuisbaletissa käytetään perinteistä baletin tuntisuunnitelmaa, musiikki ei välttämättä ole aina sitä perinteisintä! Erittäin hyvä tanssitunti kaikille jotka haluavat kehittää tekniikkaansa ja huoltaa kehoansa.

Aikuisten tunnit

Razzmatazzin aikuisten tunneille voi osallistua kaikki yli 18-vuotiaat aikuiset ja yläikää ei ole! Näillä tunneilla hiki virtaa ja saa nauraa! Aikuisille löytyy sekä street-, nyky- että jazztanssitunteja alkeis- ja jatkotasoilla. Kaikki aikuisten tunnit koostuvat lämmittelyistä, liikkuvista harjoituksista, koreografiasta ja venyttelyistä. Tanssisarjat tunneilla vaihtuvat opettajasta riippuen n. 4-5 viikon välein, joten mukaan voi hypätä kesken kauden.

31plus

31plus-tunneilla on tunnelmaa, yhdessä tanssitaan ja hikoillaan, opetellaan upeita tanssijuttuja sopivaan tahtiin. Kaikki yli 31-vuotiaat ovat tervetulleita näille mahtaville tunneille. Aikaisempaa tanssitaustaa ei tarvita! Nyt plussille erikseen alkeis- ja jatkotunnit.

Twerk

Twerkkaus eli twerking on provosoiva tanssityyli, jota tanssitaan tyypillisesti hiphop- musiikkiin. Tanssin liikkeet ovat alavartalopainotteisia ja laji sisältää mm. sheikkausta, pakaroilla tehtäviä ”pop”-liikkeitä ja runsaasti lattiakontakteja. Terminä twerking on ollut käytössä jo noin parikymmentä vuotta, mutta se on tullut suuren kansan tietoisuuteen vasta hiljattain. Twerk-tunnille mukaan tarvitset polvisuojat sekä mukavat ja ”hyllyvät” housut tai shortsit. Tunneilla tehdään koreografiaa sekä keskitytään varioimaan erilaisia twerkkaukselle ominaisia lantioliikkeitä.

Burleski

Burleskitunneilla pidetään hauskaa! Tunnilla opetellaan liikkumaan naisellisen viettelevästi ja käydään läpi burleskiesiintymisen kannalta tärkeitä yksityiskohtia: kävelyä korkokengillä, improvisaatiota ja elekieltä sekä miten ottaa kontaktia yleisöön. Lisäksi tunneilla käydään läpi yleisiä burleskin liikkeitä ja teemme koreografioita. Tunneilla maustamme koreografioita myös asusteilla ja niiden sensuellilla riisumisella. Tunneilla ei kuitenkaan riisuta perus harjoitusvaatteita missään vaiheessa! Burleskitunnille ovat kaikki aikuiset tervetulleita tanssitaitoon, ikään tai kokoon katsomatta. Tunnille saapuvien ei siis odoteta siirtyvän lavoille esiintyjiksi, vaan tunnit ovat kaikille avoimia! Jätä siis ennakkoluulot narikkaan ja saavu pitämään hauskaa pilke silmäkulmassa!

Heels

Heels Heels tunnilla tanssitaan nimensä mukaan korkokengissä. Tunnilla harjoitellaan erilaisia kävelyitä koroissa, sekä tehdään koreografiaa. Aluksi on hyvä olla esimerkiksi nilkoista tukevat kengät. Luvassa naisellista ja sensuellia menoa eri vaikutteilla!

Impro

Haluaisitko kehittää luovuuttasi ja saada uusia ideoita omien koreografioiden tekemiseen? Improvisaatiotunneilla tutustutaan yhdessä erilaisiin tapoihin liikkua sekä rakennetaan lyhyitä kompositioita ohjattujen harjoitusten avulla. Tunneilla kaikki on oikein eikä mitään tarvitse osata etukäteen. Mukaan tarvitset vain avoimen mielen.

 

Akrojooga

Akrojooga on pariakrobatiaan pohjautuva liikuntamuoto, jossa kehittyvät kehonhallinta, voima, tasapaino, liikkuvuus – ja naurulihakset! Lajissa yhdistetään staattisia asentoja liikesarjoiksi niin, että base (lattialla selällään makaava) kannattelee jaloillaan ja/tai käsillään lentäjää (ilmassa olevaa) samalla kuin spotteri (turvahenkilö) takaa tekemisen turvallisuuden. Ensimmäisellä kerralla jokainen onnistuu jossain, mutta haasteet eivät lopu! Et tarvitse omaa paria, notkeutta, supervoimia tai muutakaan – avoin mieli riittää!
Alkeis-jatko-tunneilla oletetaan, että akrojoogan perusliikkeet, kuten bird ja throne, ovat tuttuja.

Drop in

Drop In -tunti on Razzmatazzin uusi viikkotunti, jossa vaihtuu viikottain opettaja ja tanssilaji! Tällä tunnilla voit käydä kertamaksulla 10€ / tunti tai korvaamassa muiden tuntien poissaoloja. Koko kevään aikataulu julkaistaan pian ja luvassa on mm. lattareita, eri katutanssilajeja, lattiatekniikkaa yms!