Etusivu » Tanssitunnit » Tuntikuvaukset

Tuntikuvaukset

Ikärajat ryhmiin ovat suosituksia, voit kysyä ohjaajilta lisätietoja ryhmävalinnasta

Naperot (1-3 v.): Pienten tyttöjen ja pienten poikien tunti on tanssiin ja musiikkiin tutustumista yhdessä vanhemman kanssa. Esitysteemat tukevat opetusta ja pienimmätkin oppilaat pääsevät halutessaan esiintymään.

Naperot (3-4 v. ja 5-6 v.): Puolituntinen täynnä tanssia, temppuilua ja iloista meininkiä.

Minit (6-8 v.): Minien tunnilla musiikki soi taukoamatta ja meno on sen mukaista. Minit voivat valita lukkarista discoa, showta, streettiä tai vaikka kaikkia. Minien tunneilla tutustutaan tanssin pyörteisiin.

Kids (9-10 v.): Lapset joraavat yhden tai useamman kerran viikossa menevien hittibiisien tahtiin. Tanssin lomassa harjoitellaan temppuja, hyppyjä ja ennen kaikkea esiintymistä. Nyt Kidseillä myös jatko ryhmät!

Junnut (11-14 v.): Lukkarista löytyy junnuille streettiä, showta, mtv dance ja discoa! Tunneilla tehdään tanssilajien tekniikkaa, koreografioita, harjoitellaan esiintymistä ja venytellään. Junnujen mukaansatempaavilla tanssitunneilla aika kuluu hujauksessa ja onneksi seuraavia treenejä ei kauaa tarvitse odottaa, sillä tunteja löytyy kaikkina arkipäivinä. Tasoina alkeet aloitteleville ja vähän tanssineille, jatkoryhmä jo pidempään tanssineille ja edistyneet niille jotka haluavat treenata tosissaan.

Showtanssi: Showtanssi on monien eri lajien yhdistelmä, siinä voi olla vaikutteita jazzista, nykytanssista, musikaalitanssista, discotanssista ja streetistä. Tunneilla tanssien teemat vaihtuvat musiikin mukana, ja tunnit koostuvat lämmittelystä, keskilattiaharjoituksista, kulmasta liikkuvista sarjoista sekä itse koreografiasta.

Street: Street tunneilla tanssitaan hiphop, funk ja r’n b musiikkiin. Lämppäreiden jälkeen tehdään erilaisia harjoituksia joissa keskitytään vaihdellen eri kehonosien liikkeisiin, kuten esimerkiksi jalkatyöskentelyyn (footwork), erilaisiin liikelaatuihin (isolationit) ja eri tasoihin (break). Kaikilla tunneilla tehdään myös koreografiaa.

Disco: Näillä tunneilla harjoitellaan discotanssin tekniikkaa, joka poikkeaa paljon showtanssista vauhtinsa puolesta. Hypyt ja piruetit ovat tärkeä osa discotanssia. Tunneilla tehdään myös muita meneviä tansseja, joissa ideana on harjoitella esiintymistä.

MTV dance: MTV dance tunneilla yhdistellään vauhdikkaasti eri tanssilajeja, kuten street- ja showtanssia. Mausteena käytetään musiikkivideoista tuttuja teemoja. Tunneilla pääpaino on koreografioissa, tekniikan kehittyessä joraamisen ohessa. MTV dance sopii näinollen loistavasti myös aloittelijoille.

EK ryhmät: Razzmatazz tarjoaa nyt mahdollisuuden (osallistua/hakea) ek-ryhmiin joissa panostetaan pienen ryhmän taitoihin ja tekniikkaan. Ek-ryhmien tavoite on osallistua oman lajin sm-kilpailuihin pienryhmänä ja treenata tiiviisti vuoden läpi kokeillen eri lajityylejä ja kehittää tanssijoiden esiintymis- ja ilmaisutaitoja. (ryhmään haetaan/valitaan tanssijat kisahaussa)

Nykyjazz: Tunnilla sekoitetaan jazz- ja nykytanssin tekniikkaa sekä harjoitellaan näiden kahden lajin peruselementtejä. Harjoitellaan myös lattialla liikkumista sekä parin kanssa työskentelemistä. Tunneilla pyritään tanssimaan niin monipuolisesti kuin mahdollista ja kehitetään liikkuvuutta sekä musiikin tulkintaa. Pyritään myös kehittämään oppilaiden omaa tulkintaa improvisaatioharjoituksilla ja tekemällä paljon erilaista koreografiaa. Askeleet eivät ole tämän tunnin tärkein osa, vaan oppilaan oma kehitys ja hyvä fiilis.

Aikuisten tunnit: Razzmatazzin aikuisten tunneille voi osallistua kaikki yli 18-vuotiaat aikuiset ja yläikää ei ole! Näillä tunneilla hiki virtaa ja saa nauraa! Aikuisille löytyy sekä street- että showtunteja alkeis-, jatko ja edistyneiden tasoilla. Kaikki aikuisten tunnit koostuvat lämmittelyistä, liikkuvista harjoituksista, koreografiasta ja venyttelyistä. Tanssisarjat tunneilla vaihtuvat n. 4 viikon välein, joten mukaan voi hypätä kesken kauden.

31plus: 31plus tunneilla on tunnelmaa, yhdessä tanssitaan ja hikoillaan, opetellaan upeitakin tanssijuttuja sopivaan tahtiin. Todellakin kaikki yli 31 plussat ovat tervetulleita tälle mahtavalle tunnille :) Aikaisempaa tanssitaustaa ei tarvita! Nyt plussille erikseen alkeis- ja jatkotunnit.

Tanssitekniikka: Tanssitekniikka tunneilla, keskitytään tanssiteknisten asioiden puhtauteen ja oikeaoppisuuteen oman kehon kautta. Tunneilla tehdään tekniikka sarjoja.

Popping: 
Popping on Boogaloo Samin ja Electric Boogaloos-ryhmän kehittämä funk-tanssityyli. Popping tunneilla tutustutaan lajin tekniikkaan yhdistelemällä lajin eri elementtejä toisiinsa lihasten jännittämisestä pehmeisiin aaltoliikkeisiin. Tunnit pidetään pääasiassa englanniksi

Burleski: Burleskitunnilla perehdytään liikkumaan naisellisen viettelevästi ja ammennetaan paljon elekieltä ja liikkeitä burleskin eri aikakausilta ja tyyleistä. Tunneilla kerrotaan myös verbaalisesti burleskin historiasta ja tanssin lisäksi opettelemme erilaisia improvisaatioharjoituksia sekä harjoittelemme, miten yleisöön tulisi ottaa kontaktia.

10 tunnin kurssilla pyrimme saamaan kasaan muutaman koreografian, joissa yhdistämme tanssiliikkeitä, mutta maustamme esitystä myös asusteilla ja niiden sensuellilla riisumisella. Tunneilla ei kuitenkaan riisuta missään vaiheessa perus harjoitusvaatteita!

Burleskitunnille ovat kaikki aikuiset tervetulleita tanssitaitoon, ikään tai kokoon katsomatta. Tunnilla pyrimme käymään läpi myös lihaskuntoa ja kehonhallintaa, mutta pääosassa on hauskanpito! Jätä siis ennakkoluulot narikkaan ja saavu pitämään hauskaa pilke silmäkulmassa!

.