Etusivu » Tanssitunnit » Tuntikuvaukset

Tuntikuvaukset

Ikärajat ryhmiin ovat suosituksia, voit kysyä ohjaajilta lisätietoja ryhmävalinnasta

Taaperotanssi (1-3 v.): Pienten tyttöjen ja pienten poikien tunti on tanssiin ja musiikkiin tutustumista yhdessä vanhemman kanssa. Esitysteemat tukevat opetusta ja pienimmätkin oppilaat pääsevät halutessaan esiintymään.

Vanhempi ja lapsi (4-6v): Tunti on sisällöltään samanlainen kuin naperotanssi (3-4v ja 4-5v), mutta vanhempi saa olla mukana tunnilla lapsen kanssa.

Naperotanssi (3-4 v. ja 4-5 v.) sekä Pikkuminit (5-6 v.): Naperotunnit ja Pikkuminit ovat täynnä tanssia, temppuilua ja iloista meininkiä. Tunneilla tutustutaan tanssin eri osa-alueisiin ja pyritään kehittämään lapsen motoriikkaa, rytmiikkaa ja tasapainoa sekä oman kehon hallintaa.

Minit (6-8 v.): Minien tunnilla musiikki soi taukoamatta ja meno on sen mukaista. Minit voivat valita lukkarista discoa, showta, streettiä tai vaikka kaikkia. Minien tunneilla tutustutaan tanssin pyörteisiin.

Kids (9-10 v.): Lapset joraavat yhden tai useamman kerran viikossa menevän musiikin tahtiin. Tanssin lomassa harjoitellaan temppuja, hyppyjä ja ennen kaikkea esiintymistä. Nyt Kidseillä myös jatkotason ryhmät!

Junnut (11-14 v.): Lukkarista löytyy junnuille streettiä, showta, mtv dance ja discoa! Tunneilla tehdään tanssilajien tekniikkaa, koreografioita, harjoitellaan esiintymistä ja venytellään. Junnujen mukaansatempaavilla tanssitunneilla aika kuluu hujauksessa ja onneksi seuraavia treenejä ei kauaa tarvitse odottaa, sillä tunteja löytyy kaikkina arkipäivinä. Tasoina alkeet aloitteleville ja vähän tanssineille, jatkoryhmä jo pidempään tanssineille ja edistyneet niille jotka haluavat treenata tosissaan.

Showtanssi: Showtanssi on monien eri lajien yhdistelmä, siinä voi olla vaikutteita jazzista, nykytanssista, musikaalitanssista, discotanssista ja streetistä. Tunneilla tanssien teemat vaihtuvat musiikin mukana, ja tunnit koostuvat lämmittelystä, keskilattiaharjoituksista, salin poikki liikkuvista sarjoista sekä itse koreografiasta.

Street: Street tunneilla tanssitaan hiphop, funk ja r’n b musiikkiin. Lämppäreiden jälkeen tehdään erilaisia harjoituksia joissa keskitytään vaihdellen eri kehonosien liikkeisiin, kuten esimerkiksi jalkatyöskentelyyn (footwork), erilaisiin liikelaatuihin (isolationit) ja eri tasoihin (break). Kaikilla tunneilla tehdään myös koreografiaa.

Disco: Näillä tunneilla harjoitellaan discotanssin tekniikkaa, joka poikkeaa paljon showtanssista vauhtinsa puolesta. Hypyt ja piruetit ovat tärkeä osa discotanssia. Tunneilla tehdään myös muita meneviä tansseja, joissa ideana on harjoitella esiintymistä.

MTV dance: MTV dance tunneilla yhdistellään vauhdikkaasti eri tanssilajeja, kuten street- ja showtanssia. Mausteena käytetään musiikkivideoista tuttuja teemoja. Tunneilla pääpaino on koreografioissa, tekniikan kehittyessä tanssimisen ohessa. MTV dance sopii näinollen loistavasti myös aloittelijoille.

Nykytanssi alkeet, nykytanssi jatko, nykytanssi aikuiset:  Nykytanssitunneilla tutustutaan liikkeeseen oman kehon kautta, tehdään lattiatekniikkaa ja lattianpoikki -harjoituksia hyödyntäen erilaisia tapoja liikkua. Tunneilla tutustutaan myös improvisaatioon ja läsnäoloon lavalla. Tunnilla tehdään myös koreografiaa. Nykytanssin alkeistunnille ovat tervetulleita kaikki, vaikkei aikaisempaa tanssikokemusta olisi. Jatkotason tunnilla toivotaan aikaisempaa tanssitaustaa, tunneilla tehdään myös akrobatiaa. 

Jazz/show aikuiset: Jazz- ja showtunneilla pohjataan jazz-tekniikkaan. Tunti koostuu lämmittelyistä, tekniikkaosiosta, salinpoikki -harjoituksista sekä koreografiasta. Jazz tunneilla pyritään tekemään sekä vauhdikkaita tanssisarjoja että lyyrisempiä koreografioita, sekä kehittämään tanssitekniikkaa, hyppyjä, jalanheittoja ja ilmaisua.

Lyrical hiphop avoin: Sunnuntain lyrical hiphop tunneilla tanssitaan R’nB -musiikkiin. Koreografiat kertovat usein kappaleen tarinaa ja liikekieli on pehmeää, tarkkaa ja soljuvaa. Erittäin hyvä tunti jos esim. tanssitaustalla on nykytanssia tai jazzia ja haluaa pehmeän siirtymän katutanssilajeihin.

Girls hiphop avoin: Tyttöjen hiphopissa tanssitaan vain naisartistien kappaleisiin ja koreografiat ovat täynnä naisenergiaa ja asennetta! Naisellinen tyyli on tunnin pohjana, ja vaikutteita on mm. jazzista ja voguesta. Tavoitteena on esittää joulujuhlakoreografia korkokengissä!

Street Styles avoin: Street Styles -tunnit tarjoavat makupaloja eri katutanssityyleistä. Kauden aikana tanssijat pääsevät kokeilemaan eri opettajien johdolla esim. voguingia, lockingia, poppingia ja freestyleä. Täällä opit eri lajien tekniikkaa, freestailausta ja saat hyviä ideoita omaan treenaamiseen. Hyvä korvaustunti!

Aikuisbaletti: Razzmatazzilla pääsee myös tanssimaan balettia! Aikuisbaletissa käytetään perinteistä baletin tuntisuunnitelmaa, musiikki ei välttämättä ole aina sitä perinteisintä! Erittäin hyvä tanssitunti kaikille jotka haluavat kehittää tekniikkaansa ja huoltaa kehoansa.

Jumps & turns:Jumps & Turns tunnilla tutustutaan erilaisiin hyppyihin, pyörähdyksiin, piruetteihin ja niiden variaatioihin. Lisäksi tunneilla keskitytään vahvasti piruetti- ja hyppytekniikkaan. Tunti koostuu keskilattialla ja diagonaalista tehtävistä harjoitteista sekä erilaisista hyppy ja piruetti yhdistelmistä sarjojen muodossa.

EK ryhmät: Razzmatazz tarjoaa nyt mahdollisuuden (osallistua/hakea) ek-ryhmiin joissa panostetaan pienen ryhmän taitoihin ja tekniikkaan. Ek-ryhmien tavoite on osallistua oman lajin sm-kilpailuihin pienryhmänä ja treenata tiiviisti vuoden läpi kokeillen eri lajityylejä ja kehittää tanssijoiden esiintymis- ja ilmaisutaitoja. (ryhmään haetaan/valitaan tanssijat kisahaussa)

Aikuisten tunnit: Razzmatazzin aikuisten tunneille voi osallistua kaikki yli 18-vuotiaat aikuiset ja yläikää ei ole! Näillä tunneilla hiki virtaa ja saa nauraa! Aikuisille löytyy sekä street-, nyky - että jazztanssitunteja alkeis- ja jatkotasoilla. Kaikki aikuisten tunnit koostuvat lämmittelyistä, liikkuvista harjoituksista, koreografiasta ja venyttelyistä. Tanssisarjat tunneilla vaihtuvat opettajasta riippuen n. 4-5 viikon välein, joten mukaan voi hypätä kesken kauden.

31plus: 31plus tunneilla on tunnelmaa, yhdessä tanssitaan ja hikoillaan, opetellaan upeita tanssijuttuja sopivaan tahtiin. Kaikki yli 31 -vuotiaat ovat tervetulleita näille mahtaville tunneille :) Aikaisempaa tanssitaustaa ei tarvita! Nyt plussille erikseen alkeis- ja jatkotunnit.

Dancehall Queen style: Dancehall on Jamaikalla reggaesta kehittynyt musiikki- ja tanssilaji. Tanssissa on vakutteita muunmuassa afrikkalaisista tansseista. Dancehall Queen Style puolestaan edustaa naisten omaa tanssityyliä. Se sisältää dancehallille ominaisten "stepsien" (female steps) lisäksi akrobatiaa ja provosoivaa asennetta. Dancehall Queen Style on myös kilpailulaji ja Suomessakin kisataan vuosittain Dancehall Queen- tittelistä.

Twerk: Twerkkaus eli twerking on provosoiva tanssityyli, jota tanssitaan tyypillisesti hiphop- musiikkiin. Tanssin liikkeet ovat alavartalopainotteisia ja laji sisältää mm. sheikkausta, pakaroilla tehtäviä "pop"-liikkeitä ja runsaasti lattiakontakteja. Terminä twerking on ollut käytössä jo noin parikymmentä vuotta, mutta se on tullut suuren kansan tietoisuuteen vasta hiljattain. Twerk tunnille mukaan tarvitset polvisuojat sekä mukavat ja "hyllyvät" housut tai shortsit. Tunneilla tehdään koreografiaa sekä keskitytään varioimaan erilaisia twerkkaukselle ominaisia lantioliikkeitä.

Burleski: Burleskitunnilla perehdytään liikkumaan naisellisen viettelevästi ja ammennetaan paljon elekieltä ja liikkeitä burleskin eri aikakausilta ja tyyleistä. Tunneilla kerrotaan myös verbaalisesti burleskin historiasta ja tanssin lisäksi opettelemme erilaisia improvisaatioharjoituksia sekä harjoittelemme, miten yleisöön tulisi ottaa kontaktia.
Kurssilla pyrimme saamaan kasaan muutaman koreografian, joissa yhdistämme tanssiliikkeitä, mutta maustamme esitystä myös asusteilla ja niiden sensuellilla riisumisella. Tunneilla ei kuitenkaan riisuta missään vaiheessa perus harjoitusvaatteita!
Burleskitunnille ovat kaikki aikuiset tervetulleita tanssitaitoon, ikään tai kokoon katsomatta. Tunnilla pyrimme käymään läpi myös lihaskuntoa ja kehonhallintaa, mutta pääosassa on hauskanpito! Jätä siis ennakkoluulot narikkaan ja saavu pitämään hauskaa pilke silmäkulmassa!